Esittely

Iitin 18. valtakunnallinen musiikkikurssi


11.–20.6.2021 Perheniemen opistolla


Musiikkikurssin esittely

Iitin musiikkijuhlayhdistyksen tehtäviin on musiikkijuhlien järjestämisen lisäksi sisällytetty musiikkikulttuurin edistäminen erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Korkeatasoisen musiikinopetuksen tuottamisen ohella halutaan kantaa vastuuta myös tulevasta konserttiyleisöstä; onhan musiikkikulttuurin tulevaisuus riippuvainen riittävästä yleisön ja taidemusiikin ystävien tuesta. Musiikkikurssin muodossa edellä mainitut päämäärät saavat konkreettisen toteutuksen.

Kurssille voivat osallistua lapset, nuoret tai aikuisopiskelijat ilman ikärajaa aloittelijasta ammattilaiseen. Kukin kurssin oppilas saa perusmaksulla päivittäisen yksityisen soittotunnin (30 min) ja voi osallistua orkestereihin. Lisämaksusta oppilas voi osallistua kamarimusiikin / yhteissoiton ohjaukseen ja kansanmusiikin työpajaan. Edistyneemmät voivat pidentää päivittäisen soittotuntinsa 45 minuuttiin.

Musiikkikurssilaisen perushintaan kuuluu vapaa pääsy Iitin kirkossa pidettäviin musiikkijuhlien konsertteihin, joihin järjestetään kuljetus. Oppilaille järjestetään myös runsaasti mahdollisuuksia esiintymisiin.

Iitin musiikkijuhlayhdistys toteuttaa kurssin yhteistyössä Perheniemen evankelisen opiston kanssa, joka tarjoaa erinomaiset majoitus-, opetus- ja harjoittelutilat sekä turvallisen ympäristön. Opiston läheisyydessä on Sääskjärvi uimarantoineen. Turvallisesta pihapiiristä löytyy lentopallokenttä, grillikatos ja runsaasti puistotilaa erilaisiin toimintoihin. Opiskelijat majoittuvat pääosin 2–4 hengen huoneissa. Kurssilaiset kuuluvat kurssin aikana Perheniemen opiston tapaturmavakuutuksen piiriin.

Vapaa-ajanohjaajat järjestävät kurssilaisille ohjattua toimintaa kuten pelejä, leikkejä ja illanviettoja. He vastaavat osaltaan yleisestä valvonnasta ja turvallisuudesta. Vapaa-ajan toimintoja varten on käytössä myös erityinen vapaa-ajanhuone.

Musiikkikurssille haetaan sähköisellä netissä täytettävällä ilmoittautumislomakkeella viimeistään 21.5.2021. Lomake aukeaa kohdassa ”Ilmoittautuminen”. Ilmoittautuminen avataan 1.2.2021. ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki ilmoittautuneet saavat välittömästi lomakkeen lähettämisen jälkeen sähköpostiinsa vahvistuksen, jolla heidät hyväksytään kurssille niin kauan kuin paikkoja riittää. Tarkista myös roskapostilaatikko, mikäli vahvistusviesti viipyy.

Ilmoittautumislomakkeeessa annettuun sähköpostiin lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä myös tärkeätä tietoa sisältävä kurssikirje sekä lasku kurssimaksuista. Alaikäisen hakijan kohdalla tulee ilmoittaa huoltajan sähköpostiosoite.

Ilmoittautumisajan päätyttyä voi edelleen ilmoittautua varapaikoille ja tulla hyväksytyksi kurssille, mikäli paikkoja on jäljellä tai niitä vapautuu.

Mahdollinen kurssipaikan peruutus tulee tehdä viimeistään 4.6.2021 mennessä. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään peruutus- ja toimistomaksuna 30 €.

Kurssille majoittuminen alkaa perjantaina 11.6.2021 klo 16.00. Aloitusinfo pidetään klo 18.00 opiston päärakennuksen juhlasalissa.

Kesällä 2020 musiikkikurssi vietiin koronapandemian suhteen menestyksekkäästi läpi yksityiskohtaisten ja selkeiden turvaohjeiden mukaisesti. Koronatilannetta seurataan ja tilanteen vaatiessa annetaan kesän 2021 kurssia varten ajankohtaiset turvaohjeet tällä nettisivulla ja ilmoittautuneille lähetettävässä kurssikirjeessä. 

 

Liity Facebook- ryhmään IITIN MUSIIKKIKURSSIT. Pysyt menossa mukana!