Esittely

Iitin 17. valtakunnallinen musiikkikurssi


5.–14.6.2020 Perheniemen opistolla


Koronaohjeistus

Suomen hallitus ilmoitti 4.5. koronarajoitusten purkamisesta; määräys etäopetuksesta päättyy 13.5. ja kokoontumisrajoituksen henkilömäärä kasvaa 50 henkilöön 1.6. lähtien.

Näin ollen Iitin 17. valtakunnallisen musiikkikurssin toteuttamiselle ei ole esteitä ja se järjestetään ilmoitettuna ajankohtana 5.-14.6.

Kurssin aikana noudatetaan kaikkia virallisia hygienia- ja muita turvamääräyksiä, joiden käytännön toteutuksesta konsultoidaan terveysviranomaisia.

Iitin musiikkijuhlia ei järjestetä tänä kesänä, joten vierailut musiikkijuhlien konserteissa jäävät pois musiikkikurssin ohjelmasta.

Musiikkikurssin aikana järjestetään oppilasiltoja ja -konsertteja, kamariyhtyeiden esiintymisiä ja mahdollisia muita esiintymistilaisuuksia. Koronatilanteen takia edellä mainittuihin tilaisuuksiin ei kuitenkaan voida ottaa ulkopuolisia kuulijoita. Oman esityksen voi tallentaa halutessaan esimerkiksi kännykkäkameralla.

Sunnuntaina 14.6. pidettävää päätöskonserttia ei myöskään järjestetä julkisena yleisötapahtumana, vaan se taltioidaan pilvipalveluun. Kurssilaisille tai heidän huoltajilleen lähetetään salasanan takana oleva linkki, josta konsertin pääsee kurssin jälkeen kuuntelemaan.


Musiikkikurssin esittely

Iitin musiikkijuhlayhdistyksen tehtäviin on musiikkijuhlien järjestämisen lisäksi sisällytetty musiikkikulttuurin edistäminen erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Korkeatasoisen musiikinopetuksen tuottamisen ohella halutaan kantaa vastuuta myös tulevasta konserttiyleisöstä; onhan musiikkikulttuurin tulevaisuus riippuvainen riittävästä yleisön ja taidemusiikin ystävien tuesta. Musiikkikurssin muodossa edellä mainitut päämäärät saavat konkreettisen toteutuksen.

Kurssille voivat osallistua lapset, nuoret tai aikuisopiskelijat ilman ikärajaa aloittelijasta ammattilaiseen. Kukin kurssin oppilas saa perusmaksulla päivittäisen yksityisen soittotunnin (30 min) ja voi osallistua orkestereihin. Lisämaksusta oppilas voi osallistua kamarimusiikin / yhteissoiton ohjaukseen ja Sävellyspajaan. Edistyneemmät voivat pidentää päivittäisen soittotuntinsa 45 minuuttiin.

Iitin musiikkijuhlayhdistys toteuttaa kurssin yhteistyössä Perheniemen evankelisen opiston kanssa, joka tarjoaa erinomaiset majoitus-, opetus- ja harjoittelutilat sekä turvallisen ympäristön. Opiston läheisyydessä on Sääskjärvi uimarantoineen. Turvallisesta pihapiiristä löytyy lentopallokenttä, grillikatos ja runsaasti puistotilaa erilaisiin toimintoihin. Opiskelijat majoittuvat pääosin 2–4 hengen huoneissa. Kurssilaiset kuuluvat kurssin aikana Perheniemen opiston tapaturmavakuutuksen piiriin.

Vapaa-ajanohjaajat järjestävät kurssilaisille ohjattua toimintaa kuten pelejä, leikkejä ja illanviettoja. He vastaavat osaltaan yleisestä valvonnasta ja turvallisuudesta. Vapaa-ajan toimintoja varten on käytössä myös erityinen vapaa-ajanhuone.

Musiikkikurssille haetaan sähköisellä netissä täytettävällä ilmoittautumislomakkeella viimeistään 18.5.2020. Lomake aukeaa kohdassa ”Ilmoittautuminen”. Kaikki ilmoittautuneet saavat lomakkeen lähettämisen jälkeen sähköpostiinsa vahvistuksen, jolla heidät hyväksytään kurssille niin kauan kuin paikkoja riittää. Ilmoittautumislomakkeeessa annettuun sähköpostiin lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä myös tärkeätä tietoa sisältävä kurssikirje sekä lasku kurssimaksuista. Alaikäisen hakijan kohdalla tulee ilmoittaa huoltajan sähköpostiosoite.
Ilmoittautumisajan päätyttyä voi edelleen ilmoittautua varapaikoille ja tulla hyväksytyksi kurssille, mikäli paikkoja on jäljellä tai niitä vapautuu.

Mahdollinen kurssipaikan peruutus tulee tehdä viimeistään 29.5.2020 mennessä. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään peruutus- ja toimistomaksuna 30 €.

Kurssille majoittuminen alkaa perjantaina 5.6.2020 klo 16.00. Aloitusinfo pidetään klo 18.00 opiston päärakennuksen juhlasalissa.

 

Liity Facebook- ryhmään IITIN MUSIIKKIKURSSIT. Pysyt menossa mukana!


KONSERTTIIN MYYDÄÄN VAIN 120 LIPPUA KORONARAJOITUSTEN VUOKSI.
LIPUT MYYNNISSÄ

TIKETIN LIPPUKAUPASSA.