Opetus

 

Perusmaksuun sisältyy päivittäinen oman soittimen yksityinen soittotunti (8 x 30 min.) sekä osallistuminen ja opetus orkesterissa. Kurssilla on kaksi orkesteria: Sinfonia Piccola d’Iitti ja Iitti Sinfonietta, joita johtaa ja kouluttaa kapellimestari Esa Heikkilä.

Yksityisen soittotunnin voi halutessaan pidentää lisämaksusta 45 minuuttiin.

Kamarimusiikin ja yhteissoiton ohjaus

Soittotuntien ja orkesterin lisäksi kurssilla on mahdollisuus saada ohjausta kamarimusiikissa ja yhteissoitossa. Ilmoittautua voivat valmiit yhtyeet tai yksittäiset oppilaat, joista muodostetaan ryhmiä. Tuo mukanasi omaa kamarimusiikki- tai yhteissoittomateriaalia! Toisten kuunteleminen, yhdessä soittamisen taito, sävellyksen kokonaisuuden hahmottaminen, oman roolin tiedostaminen ryhmässä ja kamarimusiikillisen vuorovaikutuksen kehittäminen ovat oleellisia seikkoja nuoren muusikon kehityksessä kohti antoisaa harrastusta tai jopa ammattia.

Kansanmusiikin työpaja

Kansanmusiikin työpajaan voivat ilmoittautua kaiken tasoiset oppilaat jokaisesta instrumenttiryhmästä. Kansanmusiikkikappaleet opetellaan korvakuulolla hitaasti ja kullekin soittajalle on tarjolla omaa tasoaan vastaavaa soitettavaa. Opiskelu tapahtuu ryhmissä. Ohjelmisto ei ole vaikeaa ja pääpaino onkin yhdessä oppimisessa ja juuri tuon korvakuulon ja ulkomuistista soittamisen hyödyntämisessä. Näitä taitoja voi sitten hyödyntää myös klassisen musiikin parissa. 

Työpajan vetäjällä Simo Helkalalla on yli 20 vuoden kokemus kansanmusiikin soittamisesta useammassa eri kokoonpanossa vaihdellen kansantanssin säestyksestä irkkumusaan ja taidekansanmusiikista aina festivaalilavoille asti.

HUOM! Pianonsoitonopettaja Minna Lintukangas antaa soittotunneilla myös vapaan säestyksen opetusta halukkaille.