14.8.2021 | Tiedote

Olemme tänään saaneet kuulla, että säveltäjä ja alttoviulisti Vladimir Mendelssohn on kuollut. Jäämme kaipaamaan suurta persoonaa, joka vieraili useilla Iitin musiikkijuhlilla vuosien mittaan. Viimeiseksi vierailuksi jäi esiintyminen legendaarisen Enesco-kvartetin kanssa vierailukonsertissa Nastolan kirkossa kesällä 2018.

Vuonna 2010 Mendelssohn oli Kymi Sinfoniettan solistina musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Iitin kirkossa, kapellimestarina Hannu Lintu. Solistina ja kamarimuusikkona häntä kuultiin myös 2013 ja 2015 avajaiskonserteissa. Enesco-kvartetin kanssa hän esiintyi lukuisissa eri konserteissa, myös Puimalassa ja Verlan tehdasmuseossa.

Mendelssohn oli syntynyt Romaniassa vuonna 1949. Suomessa hän tuli tunnetuksi etenkin säännöllisistä esiintymisistään Kuhmon Kamarimusiikissa, jonka taiteellisena johtajana hän sitten toimikin vuodesta 2005 alkaen. Hän oli paitsi alttoviulisti ja kamarimuusikko myös säveltäjä ja sovittaja, ja siihenkin puoleen hänestä Iitin festivaalilla saatiin tutustua.

Mendelssohn teki pitkän uran myös opettajana. Hän toimi Pariisin konservatorion kamarimusiikin professorina syksyyn 2015 asti, ja hänen mestarikurssejaan järjestettiin ympäri maailmaa.